Jouw WordPress website supersnel

Een snelle website is een must voor betere vindbaarheid via Google en de ervaring voor jouw klanten. Hoe wij jouw website snel krijgen en houden lees je hieronder.

Waarom is website-snelheid belangrijk?

Een snelle website wordt steeds belangrijker voor de veeleisende (en soms ongeduldige) klant en Google. Prioriteit geven aan jouw website snelheid is dus geen overbodige luxe. Gelukkig nemen wij deze taak voor jou uit handen binnen ons abonnement.

Waardoor wordt een website trager?

Websites zijn vaak gebouwd met een beheersysteem zoals WordPress. Hierdoor wordt een website ‘zwaarder’ om te laden. Daar komt bij dat een WordPress-website ook nog eens gebruik maakt van zogenaamde ‘plugins’. Dit zijn extra functionaliteiten die iets doen met de website zoals het bewegen van elementen, beveiligen van je website, video tonen etc. Deze plugins  zijn vaak noodzakelijk maar brengen ook extra laadtijd mee.

Wat wij doen om de best mogelijke snelheid te halen

  1. Wij realiseren de website zo efficient mogelijk. Daarbij balanceren we altijd tussen gebruiksgemak (voor jou dus) en snelheid. De website wordt bij aanvang gebouwd met snelheid en vindbaarheid in gedachten, uiteraard zonder concessies te doen aan het plezier van de website-bezoeker.
  2. Wij hebben de snelst mogelijke servers bij gerenommeerde partijen (TransIP en Cloudways). Bij Cloudways staat jouw website op een Vultr-high frequency server (in Nederland). Dit klinkt al heel spannend maar deze komt ook doorlopend als beste uit diverse tests.
  3. Wij optimaliseren de techniek van jouw website voor snelheid. Dit doen we deels handmatig en deels middels, ja gek genoeg, plugins waar we PRO-licenties voor hebben.
  4. Wij optimaliseren de inhoud van jouw website. Regelmatig merken we dat klanten afbeeldingen plaatsen die veels te groot zijn wat betreft afmetingen en bestandsgrootte. Dit zorgt direct voor enkele seconden meer laadtijd. Wij gebruiken optimalisatie technologie (onder andere ShortPixel) die dit helpt te voorkomen.
  5. Wij bezoeken je website regelmatig en kijken of ergens verbetering mogelijk is. Is dit het geval dan krijg je een suggestie van ons en pakken we dat voor je op.

Wist je dat…

  1. website snelheid de op één na belangrijkste factor is voor goede vindbaarheid?
  2. een website meestal trager wordt na verloop van tijd?
  3. veel bezoekers een website wegklikken als deze langer dan 3 seconden nodig heeft om te laden?
  4. je heel eenvoudig je website-snelheid kunt zien? Zie: Google PageSpeed Insights
  5. je direct contact met ons op moet nemen als je website niet snel genoeg is?
Dorpsstraat 12
8111 AD Heeten
BTW: NL003450040B92
KvK: 80505236