Wat is beter: een nieuwe website op basis van abonnement of offerte?

Of een website-abonnement voor jou een goede keuze is hangt af van je verwachtingen, je activiteiten, vaardigheden en middelen.

VEELGESTELDE VRAGEN

<h5>Abonnementen</h5>
Snelheids is van absoluut belang bij ons omdat we weten hoeveel invloed dat heeft op de klantbeleving (jouw klanten dus) en de ranking bij Google. Snellere websites zijn beter vindbaar bij Google. (OK, er spelen hier nog wat zaken maar dit wat betreft snelheid). Wil je weten hoe wij jouw website zo snel mogelijk krijgen en hoe jij dat kunt checken? Lees het artikel: Jouw WordPress website supersnel.
Die keuze hangt af van jouw situatie en (toekomstige) wensen. Gebruik onze keuzemodule om te zien welke optie voor jou het meest geschikt is of neem contact met ons op om jouw wensen door te nemen.
Wij maken geen websites op basis van abonnement indien vooraf bekend is dat deze slechts enkele maanden in de lucht blijft. Het maken van een maatwerk website kost al snel tussen de € 2500 en € 10.000 euro. Bij een abonnement voor de langere termijn geniet jij van ‘alles inclusief’ in combinatie met een voordelig kostenplaatje. Wij genieten van jouw (hopelijk) langdurige klandizie. Uiteraard maken wij een fantastische website voor jouw evenement op basis van offerte.
In het kort: nee. Je kunt elk abonnement op elke moment en ongeacht de reden opzeggen. Uiteraard hopen we voor je dat de reden een plezierige is maar omstandigheden kunnen je soms noodzaken tot beëindiging. Geen probleem dus. Waar je wel rekening mee dient te houden is dat je uiterlijk drie dagen voor aanvang van een nieuwe termijn opzegt. Dat geeft ons de tijd om alles administratief te verwerken en facturering voor een nieuwe termijn stop te zetten.
Je ontvangt een factuur op de eerste dag van een nieuwe periode. De eerste betaaltermijn is 10 dagen. De herinneringstermijn is 5 dagen. De aanmaningstermijn is eveneens 5 dagen. Bij overschrijding van de betaaltermijn krijg je een laatste verzoek tot betaling binnen 1 dag.
Je ontvangt een factuur op de eerste dag van een nieuwe periode voor de dan lopende periode (maand). Je dient deze factuur zelf te voldoen. Wil je liever een factuur per 3 maanden dan kan dat ook.  Wij hebben geen opties voor automatische incasso’s etc. om administratieve overhead minimaal te houden.
Binnen het abonnement kun je kosteloos gebruik maken van enkele krachtige WordPress plugins waar wij PRO-licenties voor hebben. Deze hoef je dus niet zelf aan te schaffen. Een overzicht vind je op de pagina WordPress plugins licenties.
Wij kennen geen opzegtermijn, contracten of looptijd voor een abonnement. Het voordeel voor jou is dat je geen financieel risico loopt omdat je maandelijks kunt opzeggen. Wij willen graag die vrijheid geven maar zelf niet het risico lopen dat men bijvoorbeeld na 1 maand het abonnement stopt en het eigendom op de website claimt. Het ontwerpen en bouwen van een website (en alles daaromheen) kost veel tijd. Bedragen vanaf € 2500 tot 10.000 zijn heel normaal. Het is wel mogelijk om jouw abonnement om te zetten naar website in eigendom.
10 e-mailadressen zijn inbegrepen. Heb je meer nodig dan zijn de kosten daarvoor € 2,50 per e-mailadres per maand.
De keuze is aan jou, je hebt 4 opties:
  1. Je verlengt de domeinnaam niet meer en deze komt automatisch te vervallen
  2. Je zet deze om naar ‘alleen domeinregistratie’. Je domeinnaam blijft behouden zolang je de registratie wenst
  3. Je zet deze om naar ‘domeinregistratie met e-mail’. Je domeinnaam blijft behouden en je kunt gebruik blijven maken van je e-mailadressen.
  4. Je verhuist de domeinnaam naar een ander provider. Kies je hiervoor dan sturen wij je de benodigde autorisatiecode.
Het opzetten van de dienst die je met een extra module bestelt kost veel tijd. Het maken van een webshop al snel 2 dagen, social media opzetten bijna een dag en Google Actief optimalisatie ruim een dag. Bij Google Actief besteden we al snel een extra uur per maand aan bijsturing. Als je dit nu weet zie je ook hoe laag de kosten voor jou zijn. Voor ons zou het slecht ondernemerschap zijn als je dit even ‘aan’ en ‘uit’ kunt zetten.
Nee, zodra je het abonnement beëindigd stoppen alle diensten en betalingen gekoppeld aan dat abonnement. Alle diensten worden per maand afgerekend. Bijvoorbeeld: als je een dienst koppelt aan een abonnement waar bij staat ‘minimaal zes maanden’ en je zou onverhoopt het abonnement stoppen dan hoef je de gekoppelde dienst ook niet meer te betalen.
Een looptijd blijkt in de praktijk niet nodig. Onze klanten zijn meestal serieus als het gaat om hun organisatie en online-activiteiten. Wij helpen daarbij naar beste kunnen. Tevreden klanten blijven meestal langere tijd bij ons, een contract en looptijd is daarbij niet nodig.
In een abonnement is alles opgenomen wat je maar kunt bedenken om je website online te krijgen. Je hebt niet de kosten gemaakt die gebruikelijk zijn bij een website op offertebasis waarbij je direct eigenaar bent. Indien je jouw abonnement om wilt zetten zullen we de aanvankelijke kosten berekenen en je deze in rekening brengen. Daarbij wordt in mindering gebracht het aantal maanden dan je je abonnement actief hebt x 2% (tot maximaal 50%). Voorbeeld: Je website op offertebasis (ontwerp, bouw, plugins, hosting etc.) zou € 3600 zijn geweest. Je hebt je abonnement 18 maanden lopen. De berekening wordt dan € 3600 minus 18 x 2% (= 36%) = € 2304.
Als jouw bedrijf door overmacht even in zwaar weer komt dan kun je alle hulp gebruiken. Lopende kosten zijn dan soms niet wenselijk. Laten we hopen van niet maar kom jij ooit in zo’n situatie dan krijg je drie maanden (aaneengesloten) 100% korting op je abonnement (en eventuele aanvullende diensten). Je diensten blijven gewoon actief!

Wat je daarvoor moet doen? Gewoon even telefonisch contact opnemen. Je mag de reden met ons delen maar dit is geen noodzaak. Je verzoek wordt altijd ingewilligd. De Corona-optie is 1x beschikbaar per abonnement gedurende de gehele abonnementsperiode ongeacht de duur van het abonnement.
Dorpsstraat 12
8111 AD Heeten
BTW: NL003450040B92
KvK: 80505236